contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Gem De Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Astazi sintem fara fursecuri, desi cred ca mai tirziu tot trebuie sa incropesc ceva, pentru ca ceea ce vedeti in pozele de mai sus e deja pe jumatate, deci luni riscam sa nu avem nimic la mic dejun.
Ingrediente necesare:
  • 2 oua
  • un galbenus
  • 100 g zahar brun
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 350 g faina 00
  • 8 g praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie
  • fulgi de migdale (o mina buna)
  • un borcanel de 400 g gem de prune
In vasul de la mixer am pus faina cernuta, am adaugat in centru untul molcut, ouale plus galbenusul, zaharul, praful copt si coaja rasa de lamiie si am mixat bine, pina aluatul s-a omogenizat. 
Preincalzim cuptorul la 180 grade, intindem aluatul pe o coala de hirtie de copt, lasind deoparte o bucata din el pentru a forma "gardutul" de deasupra. 
Putem pune aluatul in tava de tarte tapetata cu hirtie de copt si il presam frumos cu minutele (eu am spus, am preferat sucitorul), punem gemul de prune  (eu un borcanel din productia personala), dar putem folosi oricare gem dorim, am format dungulitele pentru decorat tarta (in curind voi fi specialista in facut "garduri", avind in vedere ca am facut si la tortul de revelion) si apoi am presarat in gaurile ramase, fulgisori de migdale... mi-ar fi placut sa pun niste bucatele de nuci, dar nu aveam la dispozitie... 
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam cca 30-35 de minute. 
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si o decoram cu zahar praf. 
Pofta buna !