contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aduc in prim plan o tarta pe care o ador.In vara am vazut-o pe blogul Dianei  si m-a cucerit pe loc.Atunci neavand in casa  cantitatea necesara am facut jumatate de portie.Mare greseala, e atat de buna ca nu poti lucra cu jumatati de portii.
De Sfintii Mihail si Gavril am zis sa o fac si bine am facut ca sarbatoritului meu i-a placut tare mult.
Tarta asta este o combinatie de catifelat datorita iaurtului si crocant dat de foi.Un deliciu, ce sa mai lungim vorba.
Daca va place iaurtul ,incercati-o ca daca nu rau o sa va para :)
Portia normala care trebuie incercata contine:
1 pachet foi placinta phyllo(yufka)
600 g iaurt gras(grecesc)
4 oua
1 pastaie vanilie
coja rasa de la 1 lamaie
100 gr zahar
100 gr unt topit
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu vanilia si coaja de lamaie
dupa care se adauga iaurtul
se incorporeaza, iar la final adauga albusurile batute spuma impreuna cu zaharul
Ne vom ajuta de o spatula , nu se mai mixeaza
Cat timp asamblam tarta incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o forma de tort cu diametru de 22(a mea a avut 26) punem hartie de copt(eu am pus doar pe baza formei) si punem prima foaie pe care o ungem cu untul topit si adaugamo parte din compozitie
Dupa ce am nivelat compozitia adaugam o alta foaie, ungem cu unt si iarasi punem compozitia cu iaurt
Continuam asa pana am terminat toata compozitia.Ultimul strat v-a fi de foaie uns cu unt.Dupa ce am pus si ultimul strat de foi,aduce marginile in interior si ungem tot cu unt.
Se da forma la cuptorul preincalzit si se lasa 35-40 de minute, pana aceasta prinde o culoare frumos aurie.
Se pudreaza cu zahar si se serveste cu multa pofta
Un deliciu
inca nu v-am convins?
dar acum?