contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Piersici Si Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta tarta e simplu de facut si arata super dar cel mai important –este delicioasa.

Avem nevoie de:

Pentru crusta:

  • 1 1/2 cana faina
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • o priza de sare
  • 1/2 cana de unt
  • 1 galbenus
  • zeama de la o lamaie
  • apa rece-cata e nevoie pt. a face aluatul

1.Amestecam faina, zaharul, bicarbonatul si sarea.

2.Adaugam apoi untul, galbenusul si zeama de lamaie amestecand bine.

3.Apoi adaugam 3 linguri de apa rece si amestecam pana blatul nu mai e sfaramicios. Adaugati mai multa apa daca e necesar. Impachetati aluatul in folie si dati la frigider 1 ora.

Pentru umplutura:

  • 1/2 cana unt
  • 1/3 cana zahr
  • 2 oua mari
  • 1 cana de migdale taiate fin
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 cana de dulceata de piersici
  • 1 cana de afine mari
  • 300 g de piersici

1. Ungem cu unt o tava de aprox 30 de cm diametrul cu peretii detasabili.

2.Asezati aluatul in tava si intindeti-l cu degetele astfel incat sa se formeze o crusta care imbraca si marginile tavii. Cu o furculita gauriti aluatul si apoi dati-l la frigider 10 minute.

3. Faceti umplutura folosing un mixer. Bateti untul cu zaharul pana devine spuma, cam 3 minute, apoi adaugati ouale. Dupa ce ati incorporat ouale adaugati migdalele si vanilia.

4. Ungeti aluatul cu 1/4 cana de dulceata de caise, apoi adaugati afinele spalate. Peste afine turnati umplutura . Apoi aranjati piersicile cu pulpa in jos in tarta.

5. Coaceti la 170 grade C aprox 40 de minute, pana aluatul crustei capata o culoare aurie-aramie.

6. Lasati tarta sa se raceasca 30 de minute apoi ungeti-o cu un amestec de dulceata de piersici amestecata cu 1 lingura de apa fierbinte.

Serviti cu inghetata de vanilie.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com