contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Praz Si Ciuperci…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ieri am fost la ai mei la masă și pentru că îmi doream de ceva timp să fac o tartă sărata (quiche) am zis că e momentul cel mai potrivit să încerc. Am ales să fac o tartă cu praz și ciuperci pentru că mi s-a părut o combinație bună care o să mulțumească pe toată lumea și se pare că am ales foarte bine.

Mai întâi am facut aluatul pentru tartă. 180 gr de făină cernută, 90 gr unt rece, 1 ou, o linguriță de sare și 2 linguri de apă rece.

Am pus toate ingredientele în afară de apă în vasul robotului și le-am amestecat puțin. Am adaugat și apa și am mai amestecat până ce s-a făcut un aluat. Toate aluaturile făcute cu unt rece se frământă puțin timp pentru că se încălzește untul și începe să se topească ceea ce nu este deloc bine. So, aluatual trebuie făcut cât mai rapid. Când aluatul a fost gata l-am scos din vasul robotului, l-am învelit în folie alimentară și l-am băgat la frigider. Eu am facut aluatul seara și l-am folosit a doua zi de dimineață.

Umplutura am făcut-o cam așa: am taiat prazul rondele și l-am pus în tigaie cu niste ulei de măsline pentru gătit. L-am lasat la foc mic să se înmoaie.

În timpul ăsta am tăiat ciupercile feliuțe. Mai groase, mai subțiri cum s-a nimerit la cuțit. Când prazul s-a înmuiat făra să se ardă, am adăugat ciupercile în tigaie și am pus capacul. Le-am lăsat să se micșoreze și să elimine apa.

Cât ciupercile au fost pe foc, am scos aluatul de la frigider și l-am întins.

Am uns forma de tort cu unt și am tapetat-o cu făină apoi am așezat aluatul în ea. Am înțepat aluatul cu o furculiță din loc în loc, fără să găuresc aluatul până pe partea cealaltă și l-am bagat la cuptor la 160 de grade pentru 10 minute. Eu am stat cu ochii pe el.

Când ciupercile s-au micșorat, eliminând toata apa din ele, am luat capacul de pe tigaie și am dat focul mare, să se evapore tot lichidul din tigaie.

Apoi am scos compoziția într-un castron si am adaugat bucățele de brânză de capră. Mi s-a părut că merge nemaipomenit de bine și ceva mărar. Eu am pus o legătură.

Într-un alt castron am bătut 2 ouă împreună cu 200 ml smântână pentru gătit și un praf de piper proaspăt râșnit.

Am mai ras și niște cașcaval să pun pe deasupra.

Când aluatul de tartă a fost gata, l-am scos si am incins cuptorul mai tare la 180 de grade. Am pus compoziția cu ciupercile, prazul si brânza peste aluat

și am turnat cu grija ouăle cu smântâna.

Pe deasupra am așezat cașcavalul ras și am bagat tarta la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce a fost gata am lasat-o o vreme să se răcească, am pozat-o,

dupa care am pus-o într-o punga și am fugit cu ea la ai mei.

Când am mâncat-o nu mai era calda, dar nici nu se răcise complet.

Eu am mâncat-o cu salată alături :) Toată lumea a zis că a fost foarte buna, tuturor le-a placut :)

Mi-am luat și eu o bucată acasa să mai mănânc de dimineață. Rece mi s-a părut de-a dreptul genială. Sigur o să mai fac, prea a fost așa gustoasă.


Filed under: Retetele mele..., Tarte sarate Tagged: aluat tarta sarata, apa, branza de capra, cascaval, ciuperci, faina, marar, oua, piper, praz, quiche, sare, smantana pentru gatit, tarta cu praz si ciuperci, tarta sarata, ulei de masline, unt


Articol recomandat de papalaile.wordpress.com