contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta De Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

E timpul afinelor si pietele sunt pline cu aceste minunate fructe de padure. Stiati ca afinele au in componenta lor antioxidanti care ajuta la imunitatea organismului impotriva cancerului? Sunt fructe minunate si se mananca in toate tarile civilizate in mai toate anotimpurile.

Deoarece acum -vara, avem posibilitatea sa cumparam afine mici(adica fara chimicale in ele) si proaspat culese e minunat sa ne bucuram de ele.

Aceasta tarta este extrem de simplu de facut.

Folosim:

  • 1 aluat de placinta(2 bucati)
  • 6 cani de afine spalate si curatate
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri de faina

1. Amestecati afinele cu zaharul si celelalte ingrediente (inafara de aluat) si lasati-le sa se odihneasca 30 de minute.

2. Intindeti aluatul dezghetat intr-o forma de tarta. Taiati marginile pentru a nu avea extra aluat.(Urmati instructiunile de pe pachetul de aluat in ceea ce priveste ungerea tavei cu unt).

3. Adaugati afinele in interiorul tartei.

4. Daca doriti sa faceti striatii pe tarta taiati din celalalt aluat fasii si adaugatile peste afine in doua sensuri opuse, pentru a obtine romburi. Daca doriti o crusta intreaga intindeti a doua foia de aluat, dar nu uitati sa faceti gari in faie pentru a iesi aburul.

5. In cuptor asezati folie de aluminiu sub tava pentru a nu se prelinge sosul din tarta in cuptor cand aceasta fierbe.

6. Dati tarta la cuptor la 200 grade C aprox 30 de minute, apoi reduceti focul. Acoperiti crusta cu folie de aluminiu si mai coaceti 30 de minute la 180 grade C.

Scoateti din cuptor si raciti.

Serviti cu inghetata de vanilie.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com