contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta De Banane Si Dulce De Leche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta tarta de banane este ideala intr-o dupa amiaza de toamna alaturi de prieteni sau familie. Se face usor si are un gust aromat de banane coapte dar si de dulce de leche, un ingrediente esential pentru o aroma care va va desfata papilele gustative.

Pentru crusta avem nevoie de:

  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana plus 1 lingura unt
  • 2 sau 3 linguri apa rece

Pentru umplutura:

1. Incalzim cuptorul la 220 grade C. Intr-un bol amestecam faina si sarea. Apoi adaugam untul si apa si framantam pentru a obtine un aluat elastic. Pudram bine cu faina masa pentru a nu se lipi aluatul. Puteti folosi si aluat de foietaj cumparat daca nu aveti timp pentru a-l face in casa.

2. Pe o masa pudrata cu faina intindem aluatul cu un sucitor si apoi il asezam in tava pentru tarta atat pe fund cat si pe marginile tavii. (Eu de obicei coc acest aluat cu o greutate asezata pe el-fie o tava mai mica de iena, fie boabe de fasole uscate care nu ii dau voie aluatului sa se umfle). Intepam cu furculita din aproape in aproape, pentru a nu se umfla aluatul cand il coacem.

3. Coacem aluatul intre 9-12 minute sau pana devine auriu. Apoi il racim complet.

4. Dupa ce aluatul de tarta s-a racit asezam un strat de dulce de leche si intindem uniform in tarta, apoi taiem bananele in rondele si le asezam peste primul strat. Apoi stratul de budinca si la sfarsit frisca.

5. Batem frisca cu zaharul pudra si asezam frisca peste stratul de banane si budinca de vanilie.

6.Ornam cu glazura de ciocolata. Dam la frigider 2 ore.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com