contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta De Dovleac (pumpkin Pie)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta tarta este clasica in bucataria americana si se serveste la fiecare Thanksgiving (24 Nov). Mie imi place gustul tartei alaturi de multa frisca sau chiar alaturi de inghetata de vanilie.

Pentru tarta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 125 g de crema de branza Philadelphia
  • 2 cani de puree de dovleac
  • 1 cana zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou si 2 galbenusuri de ou batute impreuna ca si pentru omleta
  • 1 cana de frisca nebatuta
  • 1/4 cana unt topit
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir razalit-optional
  • aluat pentru placinta sau aluat de foietaj (pentru cei care nu au rabdare sa faca pate brisee)
  • frisca pentru ornat
  • 2 linguri de sirop de artar

1. Incalziti cuptorul la 180 grade C.

2. Asezati aluatul in tava si apasati bine pentru a se mula dupa forma tavei de tarta. Apoi asezati o folie de aluminiu pe aluat si umpleti folia cu o greutate gen boabe de fasole, pentru a nu se ridica aluatul in timp ce il coaceti. Dati la cuptor 10 minute, apoi scoateti folia si mai lasati la cuptor inca 10 minute.

3. Intr-un bol mixati crema de branza, apoi adaugati puree-ul de dovleac si zxaharul, sarea, ouale. Apoi adaugati untul, frisca si mixati pana toate ingredientele sunt amestecate bine. La sfarsit adaugati si vanilia, scortisoara, ghimbirul si incorporati-le. Ar trebui sa rezulte un amestec destukl de gros.

4. Turnati amestecul obtinut in aluatul copt de tarta si dati din nou la cuptor aproximativ 50 de minute sau pana cand s-a intarit inclusiv centrul tartei.
Dupa ce scoateti tarta din cuptor lasati-o sa se odihneasca cel putin o jumatate de ora.

Serviti cu frisca amestecata cu sirop de artar, pentru un gust delicios care aminteste de toamna in New England.



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com