contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Rustica Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana






Dupa modelul Tartei cu branza si ardei m-am gandit sa fac si o tarta de toamna cu ciuperci. Si bacon ;-)

Ingrediente:
Pentru aluat:
200g faina,
100g margarina,
1 ou,
6 linguri apa,
1 lingurita sare.
Pentru umplutura:
200g ciuperci champignon proaspete,
100g bacon,,
1 ardei galben,
1 dovlecel,
100g branza calcica Miez de lapte Delaco,
100g cascaval,
2 oua,
condimente pentru legume,
piper cu usturoi.
Pentru uns:
1 galbenus si 2 linguri de lapte.
Mod de preparare:
Din faina, apa, margarina, sare si ou framantam un aluat.

Daca mai trebuie si iese prea moale aluatul si vi se lipeste de maini, mai adaugati faina. Cand capata o forma si o textura elastica,

puneti-l intr-o folie alimentara , presati-l usor cu mana si lasati-l la rece pentru 30 de minute.

Taiem baconul "dintisori", eliminam  soriciu si-l punem in wokul Delimano sa sfaraie in suc propriu.

Cand a prins culoare baconul, adica s-a rumenit frumos, adaugam ciupercile taiate ca pentru salata, cu tot cu piciorus. Pastram vreo 6-8 feliute pentru decor.

Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam feliile de dovlecel

Batem cele doua oua cu branza calcica Miez de lapte Delaco pe care o sfaramam cu furculita


si turnam peste umplutura de bacon, ciuperci si dovlecel.
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.Apoi eu am asezat direct aluatul in tava Delimano care nu necesita ungere si nici hartie de copt.
Asezam in mijloc umplutura si radem cascavalul. Deasupra asezam feliile de ciuperci si cateva felii de branza calcica.


Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca nu se desfaca la copt.
Ungem marginile cu galbenusul batut cu laptele.
Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasam pana se rumeneste.

Si o felie delicioasa