contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Simpla Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

E vara si piersicile si caisele sunt fructele cele mai intalnite prin piete. E pacat sa nu profitam si sa mancam cat mai multe. Dar cand ne-am saturat, ce e de facut cu cele care au ramas?

Ei bine o tarta usoare de caise va fi excelenta pentru un brunch de week-end cu familia:)Aceasta tarta nu trebuie facuta intr-o tava anume, deoarece ii dam forma in functie de cate fructe proaspete avem. Aluatul va fi crocant si servita cu inghetata aceasta tarta va fi delicioasa.

Avem nevoie de:

Pentru aluat:

  • 1 1/4 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 cana sau 110 g unt
  • 1/8 – 1/4 cana (30 – 60 ml) apa foarte rece

Pentru umplutura:

  • 1/2 kg caise
  • 1/3 – 1/2 cana zahar
  • 1/8 lingurita sare

Pentru ornat:

  • 1/4 cana migdale taiate marunt

1.Amestecati ingredientele uscate pentru aluat. Dupa ce s-au incorporat bine, adaugati apa si mai amestecati pana se incorporeaza si devine un aluat nesfaramicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati apa putin cate putin. Apoi formati aluatul intr-un bot si dati-l la frigider impachetat in folie transparenta cam o ora pentru a se relaxa:)

2. Dupa o ora asezati aluatul pe masa data in prealabil cu faina, si intindeti aluatul intr-o forma aprox. rotunda, cu sucitorul.

Mai dati aluatul astfel intins la frigider, pana pregatiti caisele. (Asezati aluatul pe tava in care dotiri sa coaceti tarta, folosing hartie cerata pentru tava.)

3. Spalati si curatati de sambure caisele. Taiati-le in 6 si apoi amestecati-le cu sare si zahar.

4. Asezati-le pe aluat, lasand marginile libere. Adunati marginile peste caise, pentru a forma o tarta.

5. Dati la cuptorul preincalzit la foc foarte tare(200 g C). Coaceti intre 35 si 45 de min, fiind atenti sa nu se arda aluatul.

6. Ornati cu migdale. Coaceti migdalele intr-o tigaie dupa ce le-ati feliat sau maruntit, pentru a elibera savoarea.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com