contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarte Cu Vişine şi Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru că tot e sărbătoare mare....vă ofer câte o mică tartă cu vişine şi bezea ...
La mulţi ani, Remi meu !
Aşadar ingrediente:
pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr făină
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 80 gr zahăr tos
pentru umplutura:
  • 400 gr vişine (fără sâmburi)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • coajă portocală
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • 125 gr zahăr tos
Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.
Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute.
Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.
Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.
Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute....
Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat....

 

Poftă bună şi...La mulţi ani celor ce-şi serbează astăzi numele!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com