contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Terina Rece Cu Oua Fierte Si Ton Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Am preparat aceasta reteta de Paste, dar cum nu am apucat sao postez imediat, am uitat de ea, din pacate. Cu ocazia aceasta am constatat ca unele poze din timpul prepararii au disparut...
Reteta am mai facut-o acum cativa ani, dar atunci pozele erau prea intunecate, pentru ca le-am facut noaptea si tot nu am postat reteta. Atunci am preparat-o cu sunca, acum cu ton afumat de la Ocean Fish.
Reteta a aparut de mai multe ori atat in revistele lunare Libertatea Retete si Click!Pofta Buna!, cat si in revista saptamanala Click! pentru femei, aprilie, 2014.
Ingrediente:
6 oua fierte,
150g ton afumat Ocean Fish,
100g cascaval,
100g mazare,
2 morcovi,
1/2 ardei gras rosu,
600g branza proaspata de vaci,
2 linguri unt,
4 linguri smantana,
1 plic de gelatina Dr.Oetker,
1 lingura patrunjel,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Cureti morcovii, ii tai marunt, ii pui la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea pana se inmoaie.
Eu am avut mazare gata fiarta din conserva, deci am pus doar morcovii la fiert. Daca nu aveti oua fierte, le puneti si pe ele in apa cu sare. Eu am facut aceasta reteta de Paste, am avut destule oua fierte, dar nu am avut timp sa postez reteta pana acum, din pacate...
Scurgi apa si le lasi sa se raceasca(morcovii si mazarea).
Freci branza cu untul si smantana pana obtii o crema.
 Tai tonul afumat de la Ocean Fish felii, apoi cubulete, la fel si cascavalul si le amesteci cu branza.
Puteti folosi sunca in loc de ton afumat, desigur.
Incorporezi legumele fierte, patrunjelul tocat cat mai fin si sarea si piperul dupa gust.
Prepari gelatina conform instructiunilor de pe plic si o torni in compozitie, omogenizand toate ingredientele. Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, pui 3/4 din compozitie, asezi din loc in loc ouale fierte

 si deasupra pui restul compozitiei. Nivelezi si dai terina la rece peste noapte sau cel putin cinci ore.