contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

The Perfect Scoop

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Trebuie sa va spun, fara nici o exagerare, ca aceasta este cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata. Este The Perfect Scoop, stie el David Lebovitz ce stie.
Nu am mai mancat niciodata o inghetata atat de cremoasa si aromata si pe deasupra sanatoasa si home-made. Imi pare rau ca nu am facut o cantitate mai mare pentru ca s-a mancat imediat si abia am reusit sa salvez o cupa pentru a o fotografia.
Reteta originala era cu ulei de samburi de pruna, dar cum nu aveam asa ceva am folosit un ulei de masline de foarte buna calitate iar rezultatul a fost exceptional. Cred ca o sa incerc si cu ulei de nuca, dar asta dupa ce ii fac lui Sorin o inghetata ciocolatoasa pentru ca il amagesc de foarte mult timp.
DSC_0528Pentru o inghetata incredibila cu ulei de masline si sare de mare avem nevoie de:
250ml lapte integral
130g zahar
o lingurita sare de mare (nu o uitati, este foarte importanta!)
500 ml smantana pentru frisca (eu am folosit LaDorna cu 35% grasime)
5 galbenusuri
6 linguri (90ml) ulei de masline extravirgin de buna calitate

Preparare:

Incalzim laptele impreuna cu sarea si cu zaharul avand grija ca acestea sa se dizolve si sa nu se arda. Turnam apoi amestecul cald(nu fierbinte!) peste galbenusuri, amestecand constant cu un tel, apoi punem din nou pe foc mic. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand continuu cu telul ca sa nu se lipeasca. Cand crema s-a ingrosat (putem verifica introducand o lingura in vas, crema trebuie sa formeze o pelicula pe spatele lingurii si atunci cand trecem un deget peste ea sa ramana o dunga) o dam la o parte si o lasam sa se raceasca. O amestecam apoi cu smantana rece, de la frigider, adaugam si uleiul si amestecam bine. Turnam compozitia in masina de inghetata pornita si o lasam acolo pana se ingroasa (dureaza cam 20 de minute, in functie de aparat).
DSC_0535Dupa toate astea savuram cea mai bogata inghetata si ne imaginam ca suntem pe o plaja insorita. Cel putin eu asa am facut.


Articol recomandat de bucatarsubacoperire.blogspot.com