contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tigaie Picanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dupa ce ne-am revenit dupa mesele de la Revelion, de la care o sa va arat poze in curand, a venit momentul sa scoatem de la congelator o bucata sanatoasa de pulpa de porc :D Si nu ne-am oprit la un fel de carne, am adaugat si un piept de pui, si niste carnaciori, ca doar asa se face tigaia picanta. Ne-am inspirat din reteta noastra preferata de tigaie picanta, cea de la restaurantul La Bucur, de la Tineretului, unde, din pacate n-am mai ajuns de cam multa vreme.

Pentru 6 portii avem nevoie de:
  • 1 kg pulpa porc
  • 1 piept pui dezosat (500g)
  • 250 - 300 g cabanos
  • 500 g ciuperci
  • 2 - 3 ardei grasi verzi
  • 2 - 3 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 4 - 5 ardei iuti (uscati sau proaspeti)
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri pasta de ardei
  • ulei pentru prajit (cam 50 ml)
  • sare, piper, boia
Taiem carnea de porc bucatatele potrivite si le prajim in uleiul incins cateva minute. Adaugam carnea de pui taiata la fel si le lasam sa se patrunda, amestecand din cand in cand. Intre timp pregatim legumele: ciupercile le lasam intregi daca sunt micute, sau le taiem pe jumatate pe cele mai mari, ceapa o tocam marunt, iar ardeii ii taiem cubulete.
Cand carnea e pe jumatate patrunsa, adaugam ceapa si mai lasam la calit cateva minute. Apoi adaugam ciupercile, ardeii, carnatii, ardeii iuti si vinul. Lasam fara capac sa se faca la foc mediu. Cand legumele sunt aproape gata, adaugam pasta de ardei, sare, piper si boia. Daca are prea mult sos, dati la cuptor vreo 10 minute la sfarsit, ca sa se rumeneasca.
Un fel de mancare consistent, care merge excelent cu mamaliga si muraturi, dar si cu un pahar de vin ca sa stinga iuteala :) Cat despre calorii, avem vreo 240 calorii la 100 de grame. Enjoy!

 

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com