contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tinerete Fara Batranete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Suna grozav, nu? Multi vrem sa ramanem vesnic tineri, chipul nostru sa nu imbatraneasca nicicand, pielea sa fie ca a unui bebelus, unghiile perfecte, parul bogat, cu alte cuvinte sa fim frumosi, tineri mereu. Nu este totusi imposibil? Pentru aceia care apeleaza la operatii estetice nu, dar pentru restul? Da, pentru restul pare imposibil. Insa, de frumusete ne putem bucura cat mai mult. Cum? Invatand sa nu o pierdem, pare logic, nu? Invatand sa mancam sanatos.

Bucataria mediteraneana cheia in prevenirea bolilor de inima

Baza bucatariei mediteraneene o constituie: cerealele integrale (reprezinta 40% din alimentatie), 15% fructe, 20% legume, salata, 5-10% carne, peste, oua, 10-15% produse lactate degresate, 5% grasimi, dulciuri si 1,5 litri de lichide zi de zi.

Pentru o sanatate de fier, se vor consuma zilnic: cereale integrale (grau incoltit, mei, ovaz, orz, secara etc), fructe si legume. De cateva ori pe saptamana se va consuma carne, peste, oua, seminte, grasimi santoase. Rareori se vor consuma produse de macelarie, de exemplu carnati. Mancarea se va gati numai cu grasimi sanatoase (ulei de masline, ulei de rapita), iar zi de zi se vor nu numai mult de unu-doua pahare cu vin rosu, bun pentru inima gratie antioxidantilor.

Putin si bun

Evident se poate manca bine fara regretul ca nu exista zi  de zi in farfurie carne. Respectand piramida alimentatiei mediteraneene, ajustand portiile, mancand echilibrat se poate trai fara probleme. In plus, bucataria mediteraneana a fost laudata pentru multe beneficii: previne obezitatea, bolile cardiovasculare. Si nu in ultimul rand este una dintre cele mai sanatoase bucatarii, pe care daca le veti imbratisa veti descoperi ca puteti imbatrani frumos, lent, bucurandu-va cat mai mult  de tinerete, de frumusetea voastra.

Sa fiti sanatosi!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com