contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Pancakes

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aveam aceasta reteta de la Ama pe lista "de facut" de nu mai stiu cand si am tot amanat s-o pregatim. Dar cum se apropie Sf. Valentin si Dragobetele, poate aveti nevoie de o idee pentru un mic dejun deosebit, pentru cineva special :) Iar avantajul acestor pancakes e ca pot fi facute foarte usor, fara sa pierdem mult timp pe la bucatarie. 
Pentru 5-6 portii avem nevoie de:
  • 400 g faina
  • 400 - 430 ml lapte
  • 75 g zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingura de ness
  • 2 linguri de cacao + extra pentru ornat
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g mascarpone
  • 75 g zahar pudra
  • optional - 1 lingura kahlua (lichior de cafea)
Mai intai amestecam mascarpone cu zaharul pudra si optional cu kahlua si le lasam deoparte pentru cand sunt gata clatitele.
Amestecam faina cu zaharul brun, praful de copt si cacaoa. Separat batem ouale cu uleiul si adaugam laptele in care am dizolvat ness-ul. Turnam peste ingredientele uscate putin cate putin din cele lichide si amestecam bine, pana cand obtinem un aluat destul de gros, cam ca un iaurt. Daca e prea tare, mai adaugati cateva linguri de lapte.
Cel mai bine e sa folositi o tigaie de teflon sau ceramica, in care sa nu fie nevoie de ulei. Turnam cate o ligura din aluat in tigaia incinsa, iar daca aluatul are consistenta potrivita, se va intinde putin, dar va ramane destul de gros. Pentru niste pancakes reusite, focul trebuie sa fie la minim tot timpul. Noi cu aceasta ocazie am incercat si forma de steluta pentru pancakes :)
Cand bule de la suprafata clatitelor incep sa se sparga e momentul sa le intoarcem, iar dupa alte cateva minute, pancakes-urile sunt gata.
Asezam pancakes-urile unul peste altul, cu cate un strat de crema de branza intre. Pudram cu cacao "tortul" de clatite pentru un aspect desavarsit :)
Un mic dejun dulce, cu o tenta puternica de cafea, cu aproximativ 300 calorii la 100 de grame.