contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Cartofi Cu Rozmarin Si Vita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Incercati reteta. Este foarte sanatoasa, super gustoasa! Maslinele si rozmarinul ii dau o nota aparte.

Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- 1 rasol de vita
- 3-4 cartofi
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 6-8 masline kalamata (se gasesc la Mega Image sau in alte supermarketuri)
- 1 crenguta de rozmarin
- 4 linguri de pasta de rosii
- 1 legatura de patrunjel si 1/2 legatura de marar
- sare/piper.
Preparare:
Rasolul de vita se fierbe la oala sub presiune timp de 45 de minute.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu un praf de sare.
Separat, intr-o cratita, puneti 2 linguri de ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul tocate foarte marunt, impreuna cu crenguta de rozmarin. Se calesc timp de 1 minut, apoi se adauga carnea de vita (osul se arunca), iar peste 2 minute pasta de rosii. Se mai lasa pe foc 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
Cartofii se scurg de zeama si se amesteca cu sosul si carnita.Crenguta de rozmarin se arunca. Se adauga 3-4 polonice de supa de vita, jumatate din verdeata (tocata marunt), se condimenteaza si se introduc la cuptor, la 200 de grade, timp de 40 de minute. La sfarsit puneti restul de verdeata.



Pofta buna!