contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Vita Stroganoff (beef Stroganoff)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta retete este faimoasa in toata lumea si a fost popularizata in SUA dupa 1950 de soldatii veniti din Europa din razboi. Se pare ca  a fost inventata de un bucatar rus in jur de 1890. Pentru mai multe info click aici.
Dupa nume pare o reteta complexa, dar de fapt nu e chiar asha.

Este o mancare simpla in care se foloseste carne de vita taiata fasii subtiri. Daca nu aveti carne de vita bine marinata (pentru a fi moale) va recomand sa folositi carne tocata de vita pentru aceasta reteta.

Avem nevoie de:

  • 6 linguri de unt
  • 300 g carne de vita taiata fasii sau carne tocata
  • 1/3 cana ceapa verde taiata rondele
  • 200 g de ciuperci taiate in cubulete
  • Sare/piper
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1 cana de smantana la temperatura camerei

1. Se caleste carnea in 3 linguri de unt la foc mediu, pana e facuta, adaugand putina sare si piper. Apoi se scoate carnea si se pune deoparte intr-un bol.

2. In uleiul ramas in tigaie, se caleste ceapa. Cand ceapa e transparenta (2 minute) se aseaza peste carne in bol.

3. Se curata tigaia.

4. Se adauga celelalte 3 linguri de unt si se calesc ciupercile la foc tare cam 4 minute, adaugand si restul mirodeniilor.

5. Apoi, reduceti focul la minim si adaugati smantana peste ciuperci. Nu lasati  sa fiarba smantana, ci adaugati carnea si ceapa, mai adaugati sare daca e nevoie si serviti cu paste sau orez.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com