contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Ciocolata Andreea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Blat

8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie
Crema
crema1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom
Sirop
300gr zahar
300ml apa
razatura de lamaie
esenta rom
Glazura
300 gr ciocolata amaruie
150ml frisca lichida
50gr unt
Decor
frunze de ciocolata

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri ;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit
Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si a doua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac.Eu am folosit frunzulite de ciocolata alba si neagra turnate cu cornetul de hartie.


Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com