contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Afine Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

I'm back..:)..Bine v-am regasit!

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 blat de tort reteta o gasiti aici.
-2 plicuri budinca zmeura
-750 ml lapte
-250 gr zahar tos
-2 plicuri gelee rosu Dr.Oetker
-300 gr zmeura
-300 gr afine
-400 ml frisca lichida.
Mod de preparare:
Fructele le spalam,le lasam sa se scurga...
Intr-o cratita punem zmeura impreuna cu 100 gr zahar tos , lasand-o sa fiarba cateva clocote..
Separat in alta cratita punem afinele...la fel, le amestecam cu 100 gr zahar tos,lasam sa fiarba cateva clocote...
In fiecare cratita,adaugam cate un plic tort gelee rosu..
Intre timp pana se racesc fructele,pregatim crema in felul urmator:500 ml lapte le punem pe foc cu 50 gr zahar,restul de 250 ml de lapte il amestecam cu plicurile de budinca,cand laptele da in clocot,adaugam in fir subtire compozitia de budinca in laptele clocotit...amestecand continuu,iar apoi o lasam la racit.
Batem 200 ml de frisca lichida (urmeaza a fi amestecata cu crema de budinca).
Asadar cand crema de budinca este racita complet..mixam si frisca batuta impreuna...rezultand o crema fina,delicioasa..:)..daca doriti puteti adauga si un plic de gelatina alimentara Dr.Oetker,lasata in prealabil la hidratat...si adaugata in budinca ..inca calda..
Intr-o forma detasabila de tort...asamblam tortul,punand prima foaie de blat insiropata...
Continuam cu jeleul de zmeura..apoi jumatate din crema de budinca si frisca...inca o foaie de blat insiropata,...jeleul de afine...cealalta jumatate de crema,o punem la frigider pentru cateva ore...
Dupa ce scoatem tortul din frigider,il ornam dupa preferinta..acesta l-am imbracat in frisca(din 200 ml frisca lichida) si fructe de padure.

 


Articol recomandat de danasb.blogspot.com/