contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Blat Din Albuș

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Batranetea, bat-o vina :) Daca nu am scris repejor cum am procedat... reproduc din memorie.
Asta fu tortul ce l-am pregatit pentru ziua mea de nastere. Celelalte doua au fost pentru musafiri si colegi de serviciu, asta doar pentru noi.
Nu stiu cat de mult va place sau va supara aspectul, dar gustul a fost excelent.


Am folosit 8 oua (initial pregatisem 6, dar dupa ce am copt prima foaie am scos repede inca doua oua),
Pentru blat: 8 albusuri.
8 linguri de zahar,
8 linguri faina,
un praf de sare.
Pentru crema: 8 galbenusuri,
5 linguri de zahar,
4 linguri de faina,
450 ml lapte,
1 ciocolata Primola, cu 55% cacao,
100 ml frisca/100 g unt.


Mai intai de toate am separat ouale. Foile le-am pregatit pe rand; dupa cum am spus prima am facut-o din 2 albusuri, la celelalte doua am pus cate 3 albusuri. Am batut bine albusul cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul (cate albusuri atatea linguri de zahar, atatea linguri de faina). In bezeaua obtinuta am incorporat usor faina cernuta. Compozitia am copt-o pe fundul formei de tort detasabile, cu diametrul de 26 cm. Am supravegheat foile, cand au inceput a se rumeni usor pe margini le-am scos din cuptor.
Pentru crema am mixat bine galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si cele 4 de faina; am incorporat si laptele si am pus amestecul pe foc, intr-o oala cu fund dublu; am amestecat mereu, cu lingura de lemn. Cand a inceput compozitia sa se ingroase am adaugat si ciocolata rupta bucati (puteti s-o dati pe razatoare). Am amestecat bine si cand s-a topit si ciocolata am luat oala de pe foc.
Am spumat untul si am adaugat lingura cu lingura crema cu ciocolata, folosind mixerul. Daca doriti inlocuiti untul cu frisca batuta.


Am montat tortul astfel: foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, putina frisca batuta, intinsa neuniform. Am picurat putina glazura, din aceea de la Dr. Oetker.
Am tinut tortul la frigider, cam ora, inainte de consum.


Iata inca o poza cu sectiunea.



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com