contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Ciocolata Si Aroma De Portocala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 Tortul ce l-am facut de ziua mamei cu gust de ciocolata si aroma de portocala ...si o sa-i fac in fiecare an tort cat am sa pot.
Multumesc din suflet tuturor pentru urarile trimise de ziua mamei.
Blat cu nuca: 
4 oua ,100 g zahar,100 g nuca,1lingura cacao,50 g pesmet,2 lg pline faina,coaja rasa de la o lamaie ,
1/2 lingurita rasa de praf de copt.
Albusurile se bat bine cu mixerul ,se adauga zaharul si se mai bat pana spuma se face foarte tare ,se adauga galbenusurile si se amesteca ,apoi restul de ingrediente si amestecam usor cu lingura de lemn .
 Blatul l-am copt  in forma rotunda de 24 cm .

 Al doilea blat  e simplu din: 4 oua,1 lg apa,5 lg pline zahar ,5 lg pline faina.
Albusurile impreuna cu lingura de apa se bat bine  ,se pune zaharul si apoi galbenusurile si faina,se coace in aceeasi marime de forma.
  Dupa ce s-a racit blatul simplu ,l-am taiat in doua ,l-am insiropat putin cu apa +zahar+ vanilie ,am uns cu dulceata fiecare parte (orice dulceata ,eu am folosit de prune ca e putin acrisoara)
am rulat si am lasat la rece in jur de o ora.

 Crema de ciocolata:
2 oua,75 g zahar,2 lg lapte(apa) ,150 g ciocolata amaruie,350 ml frisca(folosesc frisca vegetala dulce )
15 g gelatina dizolvate in 6 lg apa.
Galbenusurile  impreuna cu zaharul si laptele se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingroase ,se ia de pe foc si se lasa la rece.

Albusurile se bat spuma ,frisca se bate dar nu foarte tare si se amesteca impreuna  cu albusurile si cu crema de galbenusuri.
 Ciocolata se topeste ,se iau 2-3 linguri din crema si se amesteca cu ciocolata ,apoi cu toata crema.
Gelatina impreuna cu apa se pune pe baie de abur pana se topeste si se amesteca in crema.
Am pus in crema si o mana de visine din visinata .
Blatul cu nuca se taie in doua ,o parte am pus in forma in care am copt ,am insiropat cu sirop de zahar ars si am pus deasupra crema de ciocolata.
 Rulourile cu dulceata le-am taiat felii cam de 2 cm
 si le-am asezat peste crema de ciocolata.
Peste rulouri am pus crema de portocala.
2 oua ,75 g zahar ,2 lg suc din portocala stoarsa ,2 lingurite coaje rasa de portocala ,350 ml frisca,15 g gelatina si 6 lg suc de portocala stoarsa.
Se procedeaza ca si la prima crema ,galbenusurile se amesteca pe abur cu zaharul , sucul de portocala si am pus aici si 2 lingurite de coaje de portocala ,dupa ce se ingroase compozitia se lasa la racit.

Am ras coaja de la o portocala mare inainte cu o zi,am pus-o intr-un pahar cu  2 lg zahar peste ea si am lasat pana a doua zi la temperatura camerei ,zaharul aproape ca s-a topit si s-a format un sirop peste coaja de portocala...asa am pus la crema de oua.

Poate ati vazut la mag.Lidl cutiutele astea cu bucatele de coaje de portocala ,am cumparat inainte de sarbatori si acum am pus in crema ,are o aroma tare placuta.
Frisca se bate ,se amesteca cu albusurile batute ,cu crema de oua ,cu bucatelele de portocala(o cutie e suficienta) ..daca nu aveti mai puteti pune portocala rasa dupa gust .Gelatina  impreuna cu sucul de portocala se topeste pe abur si se amesteca cu crema.
Peste crema de portocala am pus capac cealalta jumatate din blatul cu nuca ,am insiropat si am dat la rece.

Tortul se poate monta  direct pe platoul pe care  si ramane , se foloseste doar cercul de la forma rotunda si dupa ce se scoate tortul de la rece, se desface cercul si doar il ornam ,sau daca se monteaza intr-o cratita ,se intoarce cratita(dupa ce se da cu un cutit pe margine ca sa se desprinda) peste platou si atunci crema alba vine in partea de jos,nu conteaza ,gustul e acelasi.

L-am imbracat in pasta de zahar  si din royal ,adica din albus batut cu zahar pudra (gasiti retete de royal  o gramada pe google) ,am pus cu posul si cu un varf larg  bobitele albe ,apoi am incercat pentru prima data si eu metoda asta de a pune lanticuri din royal  fara sa atinga bobitele (nu stiu cum se numeste sau daca are vreo denumire)...deci lanticurile alea maro sunt din royal colorat si se traseaza cu un varf subtire de sus pana jos ca un gardulet peste bobite....cred ca intelegeti ce spun.E migalos si trebuie grije ca sa nu se rupa firele din albus, dar da  un aspect tare finut tortului.


Si feliuta pentru voi cu toata placerea.