contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga















Tort cu crema de cafea

Ingrediente blat:
200 gr unt6 oua

6 linguri nuca putin coapta macinata

200 g zahar pudra

125 g faina

Un praf de sare

2 linguri de cappuccino

Crema:

2 plicuri cappuccino (cafea instant)
200 g mascarpone

250 g frisca

1 lingura esenta de cafea

2 lingurite din siropul facut pentru décor

4 albusuri

200 g zahar

100 g boabe cafea

Sirop:
200 ml apa

5 linguri cafea

6 linguri de zahar

Coaja de la o lamaie

Esenta de cafea

Mod de preparare:

Untul la temperatura  camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140 150 de grade. Siropul se prepara din cafea zahar apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate. Pentru crema se bat spuma albusele la temperature camerei cu zeama de lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece. Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crme al amijloc si se imbraca cu restul. Se decoreaza dupa plac