contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

Crema :
250 ml lapte
250 ml frisca batuta
2 linguri zahar
10 g gelatina ( 1 plic)
pentru ornat 250 ml frisca

 

Mod preparare:
Se incalzeste laptele cu zaharul iar separat se dizolva gelatina in putin lapte rece. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere,se stinge focul, se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta s-a dizolvat complet. Se lasa amestecul sa se raceasca si apoi se adauga in frisca batuta. (Ca sa va faceti o idee arata ca si o crema din amidon cu lapte).
Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu sucul din compot, apoi se pune un strat de crema , caisele taiate bucatele , restul de crema, blatul si deasupra fructe si frisca.

 

 

 

Va recomand sa dublati cantitatile la crema si pentru ornat, eu am avut doar 500 ml frisca si a trebuit sa fac mai putina crema iar deasupra abia mi-a ajuns pentru ornat.

 

 

 

 

Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com