contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Cremă De Ness

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ploua. Si bate vantul. Si bate vantul, si ploua... Yuk!
Postarea cu tortul de inghetata va trebui sa mai astepte... cel putin pana maine.
Asa ca azi iar incingem cuptoarele... si ne amintim de copilarie (eu una, cu siguranta). Cand eram mica, la aniversari se presta la greu acest tort cu crema de ness. Yummy!
Crema merge foarte bine cu un blat cu nuca. Eu nu am avut nuca in casa, asa ca am folosit un blat cu cacao, din 4 oua, realizat dupa metoda de aici.


Ingrediente: 1 blat cu cacao, din 4 oua,
sirop (apa, zahar, esenta de rom, dupa gust),
4 oua,
250 g zahar,
4-5 lingurite ness,
1 pachet de unt.


Blatul, odata copt si racit, l-am feliat, l-am insiropat bine si l-am umplut cu crema. Pentru ca a fost un blat mai mic, l-am taiat in doua.
Crema am pregatit-o asa: am mixat bine ouale cu zaharul, am adaugat si ness-ul; le-am pus mai apoi la bain-marie si am mai mixat inca un pic. Dupa ce s-a racorit bine compozitia am amestecat-o, lingura cu lingura, cu un pachet de unt, frecat spuma.
Am pastrat crema si pentru decor.


Cam asa a aratat tortuletul meu.

 


Maine, fie ce-o fi, postez tortul de inghetata. Poate se incalzeste afara...



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com