contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-putina sare
-1 plic zahar vanilat
-razatura de lamaie
-1 varf lingurita praf copt .
Pentru Crema cu Zmeura:
-1 iaurt simplu mare(200/300 gr)
-150 gr zahar pudra
-1 plic gelatina Dr.Oetker
- 200 ml frisca lichida.
-100 gr zmeura
Pentru Crema cu Afine:
-1 iaurt simplu mare (200/300 gr)
-150 gr zahar pudra
-1 plic gelatina Dr.Oetker.
-200 ml frisca lichida.
-100 gr afine.
Pentru Sirop:
-1 fiola esenta de vanilie
-100 gr zahar
-200 ml apa calduta
Pentru Decorul de Fructe:
-200 gr zmeura
-200 gr afine
-150 gr zahar
-1 plic tort gelee(rosu).Dr.Oetker.
Pentru Ornare:
Frisca batuta din 200 ml frisca lichida.
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea blatului:..Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare,cand sunt batute bine si si-au dublat volumul,,se adauga treptat cele 5 linguri de zahar,si aromele,continuam sa mixam ,pana nu se mai simt cristalele de zahar.
Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat in compozitia de oua,amestecand usor cu o lingura sau spatula,pana la incorporarea totala.
Tapetam forma cu hartie de copt,turnam compozitia de blat,si dam la cuptor ,la foc moderat,pana suprafata blatului devine maronie si trece testul scobitorii.
Pana se raceste blatul,pregatim cremele:
Incepem cu crema de zmeura...Gelatina o punem la hidratat cu 5 linguri apa..sau daca folositi fructe congelate,folositi zeama lasata de fructe,in urma dezghetarii..
Iaurtul il mixam cu zaharul pudra..
In iaurt turnam gelatina ce in prealabil a fost pusa cateva secunde la microunde sau pe bain- marie..(fara a fierbe...doar pana devine lichida.. )
Punem bolul cu iaurt si gelatina la frigider,pana batem frisca...
Cand frisca e batuta bine,o adaugam treptat in compozitia de iaurt...,iar in cele din urma adaugam si zmeura,amestecam usor..
Taiem blatul in 2 pe orizontala,punem prima foaie intr-o tava cu pereti detasabili,insiropam cu ajutorul unei pensule sau linguri..
Daca aveti un inel de tort cu diametru mai mic...e bine...:)..daca nu,confectionati unu'..:),am pus o foaie A4 pe o folie de aluminiu,am pliat marginile si am taiat la inaltimea formei de tort principala..
Am asezat-o in centru primei foi de blat(vezi imaginile)..:)
Am turnat amestecul de crema de zmeura..
Pregatim si crema de afine,in acelasi mod ca si cea de zmeura...
O turnam de jur-imprejurul formei cu crema de zmeura..,venim cu cea de-a doua foaie de blat,decupata...o insiropam si pe ea....dupa care o lasam la frigider cateva ore.
Acum dupa ce crema s-a intarit,scoateti usor,"inelul" din folie de aluminiu,ridicand in sus,putin cate putin,daca vreti puteti incalzi putin folia de aluminiu..la mine nu a fost nevoie..:)
Urmeaza sa punem jeleul de fructe,care-l pregatim in felul urmator,amestecam fructele(afine+zmeura) cu zaharul,punem vasul pe foc,pana se infierbanta bine si atinge punctul de fierbere..Luam vasul deoparte si in compozitia de fructe,presaram praful de tort gelee,amestecam bine,iar compozitia rezultata o punem deasupra tortului de jur imprejurul formei mici cu crema de zmeura..
Lasam din nou la frigider ,pana se intareste si jeleul de fructe..
Intre timp batem frisca ce o sa imbrace tortul..
Scoatem inelul detasabil si decoram dupa preferinta cu frisca batuta.
Acum cand ma uit cat am scris,..:)poate parea prea complicat,nu este deloc...,imaginile spun mai mult,decat am incercat eu sa explic..:)
O poza si in sectiune..:)
Este un tort deliciossss...,poate sunt eu subiectiva,..:))dupa cum puteti observa,suntem fani...fructe de padure,tocmai de asta prajiturile mele contin,(aproape majoritatea )aceste fructe..,iar cand sunt ele in plin sezon,ne pregatim intens pentru sezonul de iarna,sa nu fie nevoie,sa le ducem asa tare,dorul..:))
Aceasta felie este pentru voi,dorindu-va "O saptamana frumoasa"..:)


Articol recomandat de danasb.blogspot.com/