contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mac Si Rondele De Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Tort cu mac si ananas 1


Ingrediente blat:
*200 g unt *200 g zahar pudra
*80 g mac *4 oua mari *1 zahar vanilat
*200 g faina *1 praf copt *gem
Crema de branza:
*300 g crema de branza *100 g zahar farin
*250 g frisca *50 g mac *esenta de vanilie
Gel de ananas:
*1 cutie compot de ananas(rondele) *15g gelatina

Pregatire:
**Blatul: Se cerne faina si praful de copt intr-un bol. Se separa ouale. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu untul si zaharul. Se bat pana se combina bine. Se adauga apoi macul si vanilia. Separat se bate albusul spuma. Acesta se adauga peste galbenusuri. Se incorporeaza si faina. Se rastoarna aluatul intr--o tava rotunda de tort, tapetata cu hartie pergament. Se coace cca. 40 minute. Cand s-a racit se taie in doua. Pe fiecare foaie se intinde 3-4 linguri de gem. Eu am avut din zmeura.
**Crema de branza: Crema de branza se bate cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra, esenta de vanilie si la urma frisca. Daca branza a fost mai moale si vi se pare ca nu nu se va intari, adaugati 5 g de gelatina, inmuiata si incalzita.
**Gelul de ananas: Scurgem siropul din cutia de compot de ananas. Complectam cu apa pana umplem o cana de 200 ml. Dupa gust, mai puteti adauga 1-2 linguri de zahar. Dizolvam gelatina in acest suc.

Tort cu mac si ananas


In forma de tort cu pereti detasabili, asezam primul blat, deasupra crema de branza, apoi cel de-al doilea blat. Deasupra aranjam rondelele de ananas. In centrul lor puneti cate o boaba de cirese sau visine, ce aveti. Eu am pus visine din compot. Incalziti sucul cu gelatina pe foc, fara sa fiarba si rasturnatil incet peste rondelele de ananas. Se da la frigider cateva ore.


 


Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com