contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Visine Si Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mai intai vreau sa va spun ca am primit multe premii, de la Anca, de la Just me, de la Micul si de la Lenuta. Am scris despre ele aici. Mii de multumiri fetelor!!
Va scriu repede o reteta pusa in practica de curand, e vorba despre un tort. Cu visine, cu iaurt...
Ingrediente:
Pentru blat (realizat dupa metoda Laurei Adamache) am folosit:
4 oua,
120 g zahar,
100 g faina,
10 g cacao,
3 linguri nuca macinata,
un praf de sare.
Pentru crema am folosit:
400 g iaurt,
150 g zahar,
2 plicuri gelatina,
400 ml frisca.
Am mai avut nevoie de visine si de un plic de Tort Jelee (Dr. Oetker).
Cam asa arata tortuletul, nu am mai facut poze pas cu pas, fiind in criza de timp.

Ok. Ouale le-am mixat bine de tot cu zaharul (si praful de sare), vreo 25 de minute; am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, nuca, treptat, si am amestecat usor, cu lingura de lemn pentru incorporare.
Am copt blatul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 30 minute.
Pana s-a racit blatul am amestecat iaurtul cu zaharul, si gelatina (hidratata 10 minute si apoi incalzita la bain marie pana s-a lichefiat); am dat amestecul la frigider cat am batut frisca. Am amestecat apoi frisca batuta cu compozitia de iaurt.
Am turnat totul peste blatul racit (si pus pe platoul de servit, impreuna cu inelul detasabil, de la forma de tort).
Am dat la rece, circa o ora. Am pus peste crema visinele, dupa care am turnat jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.
Am dat iar la rece tortul, pentru inca 3 ore. Am inlaturat inelul detasabil si l-am servit.

Iata inca cateva instantanee...




Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com