contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Zmeură și Vișine, Si Blat Cu Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru acest tort am folosit un blat de tort cu nuci; cca 400 g zmeura si visine (eu am folosit fructe chiar din gradina noastra), 1 iaurt (400g), 140 g zahar, 2 plicuri de gelatina, 400 ml frisca.
Fructele (alese, spalate, scurse) le-am zdrobit cu mixerul vertical.

Piureul astfel obtinut l-am amestecat cu iaurtul si zaharul.

Separat am pregatit gelatina: am hidratat-o cu 100 ml apa, 10 minute, dupa care am dizolvat-o la bain-marie, fara s-o fierb; am turnat gelatina peste iaurtul cu fructe, amestecand cu grija, dupa care am dat putin la frigider compozitia, sa se intareasca un pic. Am batut frisca (am pus de-o parte un pic de frisca pentru decor); am amestecat frisca cu iaurtul cu fructe si gelatina.
Blatul l-am taiat in trei, l-am insiropat cu zeama de compot (puteti face un sirop din apa, zahar si esenta de rom, de exemplu).
Am montat tortul pe farfuria de servit, folosind inelul detasabil al formei de tort, asa: blat, 1/2 crema, blat, restul de crema si iar blat.

Am dat tortul la frigider (sa stea minim 4 ore), dupa care l-am scos si am detasat inelul.

Am fost in pana de idei, asa ca doar l-am uns cu frisca si l-am decorat cu cateva fructe.

Iata si o sectiune...

Asta e tot :)



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com