contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Branza Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



forma detasabila de 20cm (dar merge si putin mai mare)
blat

200g biscuiti simpli sau cu cacao
100g unt
50g nuci tocate marunt
2 linguri pline cacao - daca se folosesc biscuiti ciocolatosi nu mai este necesara si pudra de cacao ;)

crema
500g branza crema Philadelphia - la temperatura camerei
360g smantana groasa- la temperatura camerei
80g zahar (sau 120~160g pt. varianta mai dulce)

6 oua
400ml smantana dulce (pt. frisca)
200g ciocolata - tocata sau data pe razatoarea mare
Se da drumul cuptorului sa se incalzeaca la 200°C. Intr-o craticioara se pune apa la incalzit (pt. pus in tava de aragaz).
Forma de tort se "tapeteaza" cu hartie de copt. - Compozitia va fi mai multa de cat inaltimea formei, deci este bine ca hartia de copt de pe margine sa fie mai inalta decat peretii formei sau sa se foloseasca o forma cu diametrul mai mare ;)





Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu nuca tocata. Untul se incalzeste usor si se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine; toata compotia se preaseaza in forma.




Baza formei se imbraca in folie de aluminiu - ca sa nu intre apa inauntru ;)




Branza se amesteca cu telul pana devine o crema omogena, moale. Peste ea se adauga zaharul, smantana, amestecand dupa fiecare, apoi ouale pe rand; se amesteca bine.
Separat se incalzeste, pe baie de apa, smantana dulce impreuna cu ciocolata - doar cat sa se topeasca aceasta. Se adauga putin cate putin la compozia de branza si se omogenizeaza. Totul se toarna in forma.




Forma de tort se pune in tava de la aragaz, iar in aceasta se toarna apa fierbinte. Tortul se coace la 200°C pentru 20 de minute, apoi se scade temperatura la 150°C si se mai lasa 50 de minute - dupa aprox. 20~30 de minute se verfica daca mai este apa in tava de copt - daca nu mai este atunci se mai toarna putin.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se da la frigider.




Dupa ce s-a intarit bine se scoate din forma, se trece pe farfurie / platou si se pudreaza cu cacao.




Acum se poate si taia, dar recomand o noapte de odihna la frigider - gusturile se imbina mai bina ;)



Articol recomandat de - cristina-k.blogspot.com