contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata Cu Boia Iute Si Must

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Mi-ai propus demult sa prepar o prajitura cu must. Si cu ciocolata. Si cu boia iute. Si am fost bucuroasa cand am gasit reteta ce contine aceste trei ingrediente in cartea Dulciuri, din colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011.
Cu aceasta reteta ma voi prezenta la parada provocarii Dulce Romanie, din aceasta luna, unde am propus unul dintre cele trei ingrediente de mai sus: mustul!
Voi ati preparat retete cu must? Dar dulciuri cu boia iute?
Nu e tarziu sa incercati acest tort ciocolatos, in care trebuia sa pun o linjurita de boia iute, nu jumatate, pentru ca nu s-a simtit deloc, iar mustul...s-a evaporat si el :P
Ingrediente:
300g ciocolata neagra,
125g unt,
150g zahar pudra Coseli,
6 oua,
6 linguri de must,
1/2 lingurita Chili Pul Biber Kotanyi.
Pentru decor:
cacao amara,
Chili Pul Biber Kotanyi.
Pregatire: 20'
Preparare: 40'
Dificultate: mica
Calorii: 498
Mod de preparare:
Topeste la bain-marie untul si ciocolata rupta bucati. Bate galbenusurile cu jumatate din zahar  pana cand obtii o compozitie spumoasa.


Incorporeaza ciocolata topita in galbenusuri

si, amestecand continuu, toarna mustul si chili pul biber de la Kotanyi.

Bate albusurile spuma tare cu restul de zahar

si incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata.

Toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Coace 30 de minute in cuptorul incalzit la 180 de grade C, apoi inca 10 minute la 120 grade C. Se umfla tare la copt, mai sa iasa din tava afara, apoi se lasa.
Cand este gata, stinge focul si lasa tortul sa se odihneasca in cuptor cateva minute, apoi scoate-l din forma.

Cand s-a racit, pudreaza-l cu cacao si chili  si serveste-l taiat felii.

Sfat: Pentru obtinerea unui gust ma delicat, poti inlocui ciocolata de menaj cu ciocolata aromata cu boia iute. In acest fel, desi gustul de boia iute va isi in evidenta, preparatul nu va fi totusi prea picant.

Nu mi s-aparut deloc picant, nici nu am simtit boiaua iute, mai bine puneam o lingura :P