contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De înghețată Cu Vișine și Ciocolată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ta-taam! Reusesc sa scriu pe blog!! :) Tot in fuga, evident :)
Nu e chiar cald afara, dar merge un tort inghetat, nu?


Scriu repede ingredientele;
1 blat de tort realizat dupa metoda de aici, nu mai retin din cate oua l-am facut, parca din 3;
5 oua,
500 ml lapte,
200 g smantana,
150 g zahar,
200 g ciocolata amaruie,
500 g visine.
Mai intai pregatim visinele, le spalam, le alegem de samburi, le punem la scurs.
Am batut ouale cu zaharul, am turnat peste ele laptele, treptat.


Le-am pus la foc mic, amestecand intr-una. Pana s-a ingrosat crema.
Am rupt ciocolata in bucatele; a mea avea si ceva alune prin ea.


In crema am adaugat ciocolata, mai intai, si apoi visinele. Daca doriti sa va ramana ciocolata bucati adaugati-o dupa ce se mai raceste crema.
Reteta prevedea si smantana, la ingrediente, insa la modul de preparare nu mai zicea nimic de smantana aia. Asa ca eu am batut-o pana a lesinat (adica nu mi-a iesit frisca :P) si am turnat-o asa, ametita, in crema de ou. Am incorporat-o.


In forma tapetata cu hartie de copt am asezat o felie de blat (l-am taiat in doua).


Am turnat cam jumatate din crema, rece, am asezat a doua foaie de blat, si am pus restul de crema.
Am introdus forma in congelator, cca 4 ore. Vedeti voi, poate trebuie sa stea mai mult :)
Am decorat cu ciocolata rasa si visine.


L-am scos din congelator cu jumatate de ora inainte de a-l servi, cat sa se mai inmoaie putin.
A fost excelent.


P.S. Cand l-am facut visinele nu erau inca coapte, asa ca am pus din acelea din borcan :D



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com