contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere De La "caietul Cu Retete"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mie nu-mi place duminica! Am ajuns la concluzia asta inca de cand eram eleva si stiam ca a doua zi  traiul dulce inceput vineri dupa- amiaza se va sfarsi brusc. Nici mai tarziu nu mi-am schimbat parerea. Serviciul cu sculare de dimineata e tare neplacut, mai ales lunea, dupa 2 zile de leneveala.
Cum cu varsta devii mai intelept (mda!), in ultimii ani am inceput sa aplic duminica dimineata o terapie prin fericire. Incerc sa ma trezesc mai devreme si sa fac ceva care sa-mi bucure sufletul. Asta imi ofera destula energie si pentru sculatul dis-de-dimineata de luni.
Astazi hai sa incercam asta impreuna la "Duminica alaturi de prieteni". Terapia prin mancare buna. Care vine de la prietena mea Vio, tocmai din Galati. Ei ii place tare mult era asta tehnologizata (dupa cate mi-am dat eu seama) si a hotarat sa scrie un caiet cu retete varianta electronica. De fapt asa se si numeste blogul ei: "Caietul cu retete" . Acolo a adunat comorile bunicii, dar si modernitati, pe care le imparte cu familia ei minunata. Si mai are ceva, ce n-am mai vazut pe alte bloguri: o colectie de carti in format electronic, pe care cu generozitate le imparte cu orice cititor. Gasiti acolo carti ale lui Jamie, retete asiatice, italienesti, si cate si mai cate!
Dar ia sa vedem ce ne-a adus Vio .
Tort de mere

Ingrediente
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 kg mere
100 gr zahar pt caramel
Mod de preparare
Preparam mai intai caramelul astfel: Intr-o cratita punem 100 gr zahar si lasam pana se caramelizeaza.Se intinde apoi uniform pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca.

Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar.
Curatam merele , le taiem cubulete , le asezam in cratita peste caramel si le presaram cu scortisoara. 

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si omogenizam. Turnam aluatul obtinut in cratita peste mere.

Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste si se desprinde usor de pe peretii cratitei.

Se lasa sa sa se raceasca apoi se rastoarna pe un platou.

 Blatul nu mai necesita insiropare deoarece va fi suficient de umed de la siropul lasat de mere si de caramel.
Dam o ora la frigider apoi il taiem felii.

Sa va spun drept, mie imi ploua in gura! Eu zic sa mergeti direct in piata sa cumparati mere. Dar, inainte, nu uitati sa o vizitati pe Vio la "Caietul cu retete". Sa-i spuneti ca v-am trimis cu imbratisari si multa sanatate pentru copiii ei (au fost cam bolnaviori in ultima perioada).
 
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses