contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Diplomat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



 

 pentru sora mea:D

Ingrediente:
-un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
-fructe(eu am folosit portocale,kiwi,ananas,struguri,pere)

-5 galbenusuri
-200g zahar
-6 linguri amidon
-500ml lapte
-vanilie
-500 ml frisca
-3 plicuri gelatina
SIROP:
-250 ml apa
-150 g zahar
-arome
/
suc de fructe


DECOR:
200 ml frisca
fructe

Mod de preparare:
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
 
-3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa(sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa
-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
-dupa ce cremas-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza,apoi fructele taiate bucati
 
SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca
ASAMBLARE:
O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.

Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema

si peste crema un strat de fructe,

apoi inca un strat de piscoturi

si restul de crema.

Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii ,

se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca,marginile se imbraca in piscoturi(pe care la taiati dupa inaltimea tortului).Piscoturile se "strang" cu o funda.

Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.



sarbatorita:



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com