contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort "fiert"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Buna seara tuturor! Am disparut din peisaj, am experimentat o saptamana mai ciudata...
Revin cu o reteta, o am de la maica-mea; un tortulet foarte usor de facut, pe care il pregateam des intr-o vreme...

Iata si o sectiune, facuta in viteza, nu am vrut sa ma las asteptata prea mult :)

Iata de ce este nevoie pentru aceasta reteta:
8 oua,
450 g zahar (eu am mai "taiat" din cantitate),
2 pliculete de gelatina,
4 linguri faina,
1/2 l lapte,
fructe (portocale, banane, sau fructe din compot... ce doriti si ce aveti la indemana, stafide...),
arome.
Eu am folosit doar 6 oua, recalculand ingredientele (pentru a pastra proportiile); deh, gainile noastre erau in greva :)
Galbenusurile le-am frecat bine (am folosit mixerul) cu 300 g zahar, dupa care am adaugat gelatina (inmuiata in prealabil in apa rece, cca 100 ml), faina si laptele, pe care l-am turnat treptat.
Amestecul obtinut l-am pus la fiert; am amestecat continuu, pana a inceput sa se ingroase compozitia, fara insa a o da in clocot.

Am uitat sa va zic, eu am captusit cu folie alimentara un vas Jena si am aruncat inauntru niste felii de portocala si cateva visine...

In compozitia fiarta, dupa ce s-a racorit am incorporat albusurile, batute spuma cu 150 g zahar, pe baie de abur. Am amestecat usor.

Crema aceasta am impartit-o in doua; o parte a ramas alba, in ea puteti pune vanilie, fructe taiate bucati... Am turnat aceasta compozitie alba in vas, peste feliile de portocala.

Cealalta parte am colorat-o cu putina cacao. Puteti pune esenta de rom si stafide.
Am turnat amestecul peste compozitia alba.

Cam asa arata...

Am dat la rece (minim 3 ore...).
Cand a fost gata l-am rasturnat pe un platou, si, in criza de inspiratie, l-am ornat cu flori de cires. Proaspete.
Ha-ha, va dati seama de cand asteapta sa fie postata aceasta reteta...
Puteti imbraca tortul in frisca.




Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com