contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Fluture

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna noiembrie e plina de aniversari in familie...Si implicit de multe torturi...:))

Acest tort l-am facut pentru nepotica Stefania, cu ocazia implinirii primului anisor din viata. Viata pe care i-o dorim plina numai de bucurii.

* Pentru baza tortului:
* 15 oua
* 500 g zahar
* 7 linguri ulei
* 5 linguri amidon
* 4 linguri cacao
* 2 plicuri praf de copt
* 15 linguri faina
* esenta de vanilie si rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.
Se imparte compozitia in 3. In 2 parti punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi albe intr-o tava (cea mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

E acelasi blat ce l-am folosit si pentru tortul trenulet.
* Crema ganache de ciocolata alba:
* 400 g ciocolata alba
* 700 ml frisca lichida
* 10 g gelatina
Gelatina o punem la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.
Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.
Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

* Crema ganache de ciocolata amaruie:
* 400 g ciocolata amaruie
* 700 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.
* Glazura:
* 400 g ciocolata amaruie
* 200 ml frisca lichida
* 100 g unt
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.
* Pentru fluture:
* 5 oua
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 5 linguri faina
* 1 praf de copt
* 2 linguri ulei
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.
Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste.
Blatul se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate. :)) Se decupeaza forma aripilor, se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema preferata. Eu am mai facut o portie mica de crema ganache de cioco alba.

* Pentru decor:
* frisca
* nuca de cocos colorata
Floricelele le-am decupat dintr-un blat de krem a la krem.

Sectiune...



Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/DeLaLumeAdunate/~3/eUZs1R3olhU/tort-fluture.html