contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Inimioara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga








La multi ani, de ziua indragostitilor !
Happy Valentine's Day ! 

Si ca sa fiu in ton cu sarbatoarea sf.Valentin, am facut si eu un tortulet inima, inimioara...

Ingrediente pentru blat:
* 4 oua
* 125 g zahar
* 75 g faina
* 50 g amidon de bucatarie
* un pachetel zahar vanilat
* un picut praf de copt
* un picut de sare

Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea.



Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute. Pun si poza cu... lumini si umbre... ca nu se vede ce forma are tava sau blatul...


Cind blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cind acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare.


Ingrediente pentru crema:
* 200 g frisca lichida (atentie am spus grame nu ml)
* 50 g mascarpone
* 25 g zahar pudra
* 50 g jeleu de capsuni
* boabe de rodii, citeva visine

Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit bine, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele (eu am adaugat si un pic de intaritor pentru frisca).


Acum trecem la asamblarea tortuletului, nu va imaginati ca e cine stie ce tort imens, e micut ca pentru noi doi si principessa noastra.
Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se "topeasca", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele (daca avem, daca nu merge si fara...)


Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni. O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am facut diverse moturi, adica am ornat-o cum m-am priceput eu... Voi puteti sa faceti un tort mult mai frumos.


Si o poza cum domnisoara care a spus"la torta e buonissima... si... l'ho fatta io..."



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com