contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Inimos Cu Frisca Si Ciocolata

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Pentru mousse de ciocolata amaruie:

200 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
6 g gelatina
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
Pentru crema de lapte condensat:
150 g lapte condensat cu vanilie
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu varf de miere
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.

Se da la frigider sa se intareasca.
Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
200 g ciocolata cu lapte
350 ml frisca lichida
6 g gelatina
Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)
Pentru decor:
100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca
2 linguri smantana
Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.

Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)
Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))
In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,

cel de crema de lapte condensat

si mousse de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu blatul copt si racit,

invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca

si inimioare de ciocolata.

Si inca o sectiune...

 

 

 

Reteta recomandata de DulciuriFelDeFel.blogspot.com