contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Mickey Mouse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Soarele meu, Tudor, a implinit pe 27 iunie a.c., 5 ani!!!
Mai putin si merge la scoala...off, Doamne cum trece timpul asta...
Acum inca traim in lumea povestilor unde totul e posibil, unde exista Mos Nicolae, Mos Craciun si Iepurasul si toti aduc daruri pentru copiii cuminti. Iar Tudor poate spune, cu o siguranta care ma uimeste, fiecare jucarie de la cine o are. La fel si hainele.
Deci, traim in lumea povestilor si a desenelor animate. Si suntem fani Mickey Mouse, deci tort Mickey Mouse sa fie!!!
Nu pot sa ma mandresc foarte tare cu el, pentru ca plastelina de ciocolata mi-a pus mari probleme, am refacut fata lui Mickey de vreo 3 ori, iar pasta neagra s-a cam rupt. Pasta neagra am comandat-o de pe siteul Lumea Basmelor, plastelina de ciocolata alba am facut-o eu, dupa reteta de aici.
Ne-a placut foarte mult Prajitura Tosca, de aceea am ales sa o  fac  sub forma de tort.
Compozitia pentru blat am impartit-o in trei si am copt trei blaturi subtiri. La fel am procedat si cu crema de vanilie. Biscuitii nu i-am inmuiat in cafea, ci intr-un capuccino foarte slab.
Nu l-am mai glazurat cu ciocolata, ci am invelit tortul in pasta.
Deasupra ma pus plastelina de ciocolata alba pe care am vopsit-o efectiv cu pensula cu colorant rosu. Apoi, de jur-imprejur am pus o banda  din fondantul negru.
Din alta bucata de plastelina am facut chipul lui Mickey, iar toate contururile le-am umplut cu fondant negru.
Nu am facut nicio poza in pasi, deoarece m-a lasat bateria si eram foarte grabita...si foarte nervoasa ca plastelina era foarte moale si tot a trebuit sa o las 10 minute in congelator. Eram atat de sigura ca va fi un esec, incat clar n-am avut chef de poze...
Si o felie




Tudor a fost fericit, chiar daca eu eram exasperata de carpelile pe care a trebuit sa le fac si nu eram deloc multumita ca mi se parea ca soricelul seamana cu un urs sau cu un catel, dar el cand a vazut tortul a exclamat:"Mickeeeeeeeeey!!" si m-am linistit pe data.
Sa ne traiesti Soare si sa ne luminezi viata multi ani de-aici incolo!!!