contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Negresa Cu Mousse De Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Ieri am facut o NEGRESA CU DULCEATA DE VISINE.
Cand am taiat-o mi-a placut atat de mult textura prajiturii incat mi-am dorit imediat s-o transform in blat de tort.
Am mai copt asadar un blat de negresa ( ACCESATI LINKUL SI AJUNGETI LA RETETA ! )
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/07/negresa-cu-dulceata-de-visine.html
pastrand aceleasi ingrediente cu exceptia dulcetii...la cel pentru tort am pus dulceata de mure.
Am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara 45/ 35 cm.
Cand s-a racit l-am taiat in doua si am ales sa montez tortul intr-o tava patrata cu pereti detasabili.
 MOUSSEUL DE MURE  l-am preparat astfel :
-in prima faza am pus murele ( congelate ), cca 400g cu 6 linguri de zahar  ca sa se dezghete , sa se  indulceasca si sa-si lase sucul.
-am hidratat 20 g gelatina cu 60 ml apa...mai tarziu am adaugat si sucul lasat de mure si am dizolvat-o pe foc .
-am mixat 400 ml frisca si 200 ml iaurt grecesc  cu 3 linguri de zahar praf vanilat ( puteti folosi 3 plicuri din comert ) pana s-au intarit.
-am adaugat apoi gelatina dizolvata, am omogenizat bine....apoi am adaugat murele si le-am amestecat usor ca sa ramana intregi.
Cum e si firesc, am montat mousseul intre cele doua bucati de blat, in tava patrata asa cum  am mentionat. :)
Am invelit tortul in folie si l-am lasat peste noapte la frigider.
Desi initial m-am gandit sa-l las asa simplu, ulterior m-am hotarat sa-i fac o glazura de ciocolata din toate resturile abandonate prin casa : cioco de lapte/ cioco amaruie/ bomboane de cioco cu umplutura de coniac.
Am strans in final cca 400 g de ciocolata pe care am topit-o impreuna cu 100 ml frisca si 50 g unt..
.Dupa ce s-a racit un picut, am turnat-o peste tort.
N-am mai facut pana acum o glazura atat de buna, deci am sa repet isprava  si la alte torturi :D.
Decorul l-am facut simplu de tot...adica am trasat o diagonala cu bombonele pe suprafata glazurata.
Ce este bine sa retineti...la prepararea acestui mousse am folosit frisca naturala, asa cum fac de obicei :).

  Dupa cum puteti vedea in poze, tortul arata bestial ...si va asigur  ca e mai mult decat delicios.
Desi initial pe FB l-am numit "tort de ciococlata cu mousse de mure", m-am gandit ca e mai bine sa-i "dau cezarului ce i se cuvine"...adica sa nu nedreptatesc valoroasa NEGRESA :) rapindu-i dreptul de afirmare:).
Prin urmare tortul se numeste asa cum specifica si titlul : TORT NEGRESA CU MOUSSE DE MURE ...



FITI BINECUVANTATI !