contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Padurea Neagra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta este una din cele mai bune si usoare retete de tort . Datorez faptul ca am facut-o si eu lui Laura Adamache . Reteta ei se gaseste aici "Tort Padurea Neagra"

Ingrediente blat diametru 24 cm:
200 gr faina
250 gr zahar
70 gr cacao
450 gr lapte
35 gr ulei
1 praf copt
Ingrediente umplutura:
400 gr frisca lichida
cirese sau visine din compot sau dulceata 
Blatul :
Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa, dupa care adaugati laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnati aluatul in forma  tapetata cu unt si faina si il bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 45-50 minute. Faceti proba cu betigasul si in momentul cand iese curat, e gata blatul. 
Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.

Eu am avut dulceata de visine si visine din compot. Siropul de la compot l-am facut jeleu cu gelatina dupa care am amestecat din nou fructele cu gelatina.

Pe prima foaie am pus din belsug visine din compot printre care am presarat si cateva visine din dulceata si siropul dulcetii din loc in loc . Asta dupa gustul fiecaruia deoarece mie mi s-a parut prea dulce dulceata.

Apoi adaugam 300 gr frisca batuta  si inchidem tortul cu a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 gr)  si restul dupa imaginatia fiecaruia , ciocolata rasa, visine etc.
 
Il tinem in  frigider deoarece are frisca , oricum la mine a doua zi s-a mancat si ultima felie :)