contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Panacotta Cu Struguri, Rodie Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 
Pentru ca mi-a placut foarte tare panacotta pe care am facut-o acum cateva zile, m-am gandit sa fac si un tort cu fructe. Am gasit un aranjament in forma de tort foarte interesant aici asa ca m-am pus pe treaba!

Ingrediente:
un pachet de piscoturi (eu am folosit 25 piscoturi)

2 l smantana dulce
500g zahar pudra (sau mai putin, in functie de gust)
4 plicuri zahar vanilinat
4 plicuri gelatina
o rodie
1/2 kg struguri
capsuni din gem


Preparare:
Se prepara panacotta dupa reteta de baza de aici, adica: se amesteca smantana cu zaharul pudra si cu zaharul vanilinat pe foc pana da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata in apa.
Se lasa crema sa se mai raceasca si sa se mai intareasca timp in care se spala strugurii, se curata rodia si se taie piscoturile la unul din capete pentru a sta in picioare. Intr-o tava de tort cu margini detasabile se aseaza piscoturile pe contur iar pe fundul tavii se pun fructe si bucatele de piscoturi. Se toarna jumatate din crema cu mare atentie ca sa nu se strice marginile. Se mai pune un strat de fructe si piscoturi si se toarna si restul de crema. Atentie sa nu puneti crema mai sus de buza tavii pentru ca va curge. Piscoturile trebuie sa ramana cu varfurile vizibile, ca o coronita.
Se pune la frigider cateva ore pana se intareste. Apoi se orneaza cu capsunile din gem.
Pofta buna!

Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com