contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Raffaello

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Crusta :
250 g biscuiti digestivi BelVita Start
150 g unt moale
Crema :
400 ml lapte cocos
6 lg zahar
20 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
500 g mascarpone
50 ml lichior Pina Colada
23 bomboane Raffaello
Citeste mai mult ... >>>
Decor :
50 g fulgi midgale prajiti
30 g nuca cocos
Mod de preparare :
       Crusta : cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale . Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta.


     Punem la frigider pana cand pregatim crema.
       Crema : Gelatina granulata o hidratam in 160 ml apa rece, timp de 10 minute.
Laptele de coso impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita cu fundul dublu , pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata, amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos.
         Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta .


   
       Bomboanele de Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta.

       Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet.

     
       Dam la frigider pentru 15 minute.
       Decor : fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie , saltandu-i mereu ca sa nu se arda.  II lasam sa se raceasca putin, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos.

       Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut  eu.
 Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei.





     Sursa mea de inspiratie cu modificarile realizate de mine.
   Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu....

Merita incercat chiar daca este putin cam scump !