contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Valentine S Day

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


blat
4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, cacao, 1/2 plic praf de copt
albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua.
se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
se lasa la racit.
pt sirop 150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom
crema:
250ml frisca, 200g mascarpone, 3-4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.
jeleu de zmeura
300g zmeura, 10g gelatina, 3 linguri zahar
gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .
asamblare tort
blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza.
se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece.
cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.
deasupra ornam cu un 1 plic de gelatina rosie si 100ml frisca.



Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com