contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortilla Spaniola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Tortilla Spaniola poza preluata de pe summertomato.com

In weekend am avut pofta de ceva mai altfel decat omleta obisnuita asa ca am facut Spanish Tortilla. Este o omleta cu cartofi prajiti — dupa parerea mea, dar taiati altfel.Aveti nevoie de o tigaie care sa o puteti baga in cutor pentru aceasta reteta.

Am folosit:

  • 8 oua batute
  • 2 cartofi mari galbeni (este o intreaga discutie despre ce tip de cartofi sunt cei mai buni pentru aceasta reteta, dar cum la noi sunt doar cartofi rosii sau galbeni-ei bine folosim galbeni–si sa nu fie cartofi noi pentru ca se sfarma)
  • 4 cepe verzi taiate marunt
  • 1/4 cana ulei de masline
  • Sare

1. Prajim cartofii taiati rondele subtiri in ulei pe ambele parti. Prajim in mai multe ture pentru a putea aseza cartofii rondele doar pe fundul tigaii si a-i putea intoarce.Apoi ii scoatem pe un servetel de hartie sa se scurga de ulei si ii saram bine.

2. Golim uleiul in care am prajit cartofii si lasam doar o lingura de ulei in tigaie pentru a praji ceapa.

3. Cand ceapa e prajita, adaugam si cartofii peste ceapa asezandu-i in toata tigaia. Apoi adaugam ouale batute.

4.Prajim omleta astfel obtinuta cateva minute pe aragaz, pana marginile devin aurii, apoi dam tigaia la cuptor pentru a se coace toata omleta(daca aveti broiler la cuptor folositi-l). Coacem la cuptor pana devine aurie, aproximativ 5- 10 minute.

5. Servim tortilla spaniola intorcand-o pe o farfurie si taind-o in felii ca o pizza. Puteti adauga ketchup.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com