contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortulet Din Albusuri Cu Ciocolata Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

140g migdale
200g ciocolata amaruie
150g zahar
10 albusuri
1 lingurita otet
un praf de sare
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Migdalele impreuna cu ciocolata rupta bucatele, sarea si jumatate din cantitatea de zahar se pun in food-processor si se toaca pana devin toate pudra.

Albusurile se mixeaza putin cu 1 lingurita de otet, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza bine pana devin o spuma tare, ca la bezele ;)
Peste spuma de albusuri se adauga 1/3 din "pudra" de migdale si ciocolata si se amesteca usor cu lingura...

...apoi 1/2 din "pudra" de migdale si cioco ramasa, se amesteca usor, apoi restul de "pudra"; se amesteca usor si se toarna totul intr-o forma, de preferat detasabila, tapetata cu hartie de copt (a mea a fost de 22cm diametru).

Se coace pentru aprox. 30~40 min. Cand este gata se lasa 10~15 min. pe un gratar sa se mai racoreasca, dupa care tortuletul se scoate cu grija din forma, i se desprinde hartia de copt si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Si aici, impreuna cu putina crema de vanilie - facuta din galbenusurile ramase ;)


Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com