contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trandafiri Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi va ofer tot un desert cu mere. E vorba despre banalele mere in foietaj cunoscute de unii sub denumirea de Trandafiri cu mere.  E o reteta simpla si relativ usor de facut, un desert bun si pot spune ca e perfecta pentru un anumit timp cand iti doresti ceva foietaj dulce si nu vrei sa te incalti si sa te opresti in prima patiserie pe care o intalnesti. E bun si il poti coace singur, la tine acasa, indiferent de ai cuptor electric, aburi sau un simplu cuptor de aragaz. Dar sa povestim reteta, nu de alta doar poate unu-doi se incumeta sa faca trandafiri cu mere si o vor face citind rindurile de mai jos.

Trandafiri-cu-mere

Ingrediente pentru reteta de Trandafiri cu mere:

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1zeama de la o jumatate de lamaie
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare pentru Trandafiri cu mere:

Spalati bine merele, apoi le scoateti cotoarele si le taiati felii potrivite. Intr-o cratita incapatoare puneti feliile de mere si acoperiti-le cu apa rece. Adaugati 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si lasati sa fiarba cam 5-6 minute. Scoateti feliile de mar pe un prosop absorbant si lasati la racit.

Incalziti cuptorul la 160 grade.

Intindeti foaia de aluat de foietaj, care a fost dezghetata in prealabil. Insa aveti grija sa nu fie complet dezghetata pentru ca va fi putin mai greu sa intindeti si sa lucrati apoi micii tradafiri cu mere. Presarati zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara. Treceti cu sucitorul de doua ori peste zaharul si scortisoara astfel incat acestea se vor atasa mai bine de foaia de aluat de foietaj si va face apoi mai simplu lucrul cu merele.
Taiati fasii de aluat de 1.5 cm. Pe fiecare fasie puneti felii de mar usor suprapuse una dupa alta, pana cand ajungeti la capatul fisiei de aluat de foietaj. Apoi incepand dintr-un capa incepeti a rula fasia cat mai strans posibil.
Asezati fiecare rulou in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la foc mediu pana se rumenesc usor.

Serviti rece, pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna la trandafiri cu mere!

Trandafiri-cu-mere Trandafiri-cu-mere

Acest articol Trandafiri cu mere apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.