contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trufe De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Un dulce estetic, cu o textura fina, moale. Un gust concentrat de ciocolata, pentru cei impatimiti, din a caror "liga" fac si eu parte. Se prepara foarte repede dar dureaza ceva mai mult racitul compozitiei.

Cu aceste cantitati, mie mi-au iesit vreo 20 de bilute:

  1. 100 gr de ciocolata neagra (de cat mai buna calitate, eu am avut Heidi 75%)
  2. 25 gr unt
  3. 25 ml de frisca lichida (de cat mai buna calitate, am folosit Hulala)
  4. o lingurita esenta de rom
  5. Cacao suficienta pentru a tavali trufele (iarasi, cea mai buna calitate pentru o aroma cat mai placuta)

Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, esenta si untul la topit, la bain-marie. Se amesteca bine iar cand s-au topit toate, se ia de pe foc, se lasa putin si apoi se baga vasul la congelator in jur de-o ora, pana cand capata consistenta dura a ciocolatei netopite. Cu o lingurita sau cu ce iti vine mai usor se "scobeste" ciocolata si se alcatuiesc niste bilute, le-as zice mai degraba guguloaie pentru ca nu vor avea forma regulata. Procedeul e putin anevoios pentru ca ciocolata pe cat de greu se va scobi din bol pe atat de repede se va topi in mainile tale cand vei vrea sa ii dai o forma.Alaturi, sa ai o farfurie plina de cacao in care imediat tavalesti bilele. Se depoziteaza intr-o cutiuta ori bol in care se pune un servetel si se pastreaza la rece.

La final vei arata ca un copil scapat la ciocolata, mozolit pe peste tot :) !



Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com