contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Truffle Tripe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Va ofer o reteta proprie de burta de vita cu sos de telina si trufe negre. Despre trufe am scris un articol aici http://www.ardei-iute.ro/despre-trufe-trufele-in-arta-culinara

Ingrediente si preparare:

  • 300 g burta de vita prefiarta taiata in forma de tagliatelle
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 radacina medie ca marime de telina
  • 1 jumatate de ceapa
  • 1 bucatica de radacina de pastarnac
  • 2 linguri de smantana grasa (20% grasime)
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper negru
  • 1 lingurita de unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingura lapte
  • decor final:
  • razatura de trufa neagra,
  • frunzulite de verdeata proaspata(patrunjel, frunze telina)
  • 2 felii de swaitzer

Burta de vita se pune in 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare si cu grauntii de usturoi intregi fara coaja.Se lasa la fiert inca 30 minute.Intre timp se pregateste piureul de telina.Se curata telina, ceapa si pastarnacul de coaja, se fierb in apa cu putina sare.Se scot si se paseaza cu un blender de mana intr-un vas nemetalic.Intre timp s-a fiert si burta si se scoate pe o farfurie curata. Ideal e sa fie de culoare inchisa ca sa formeze un contrast cu preparatul.Se adauga apoi si grauntii de usturoi care au fiert cu burta de vita.Se paseaza si ei.Se adauga smantana, piperul, untul si laptele caldut.Se amesteca totul cu un tel nemetalic.Piureul iese pufos si foarte light. Se toarna piureul de telina peste tagliatllele de burta si se serveste imediat cu razatura de trufa neagra estivo nero, verdeata si swaitzer alaturi.

La prepararea piureului de telina puteti folosi unt cu trufe pentru o mai mare savoare iar la fierberea burtii puteti adauga spre sfarsit si catva picaturi de ulei de masline cu aroma de trufe albe.

Retetele cu trufe sunt mai rare datorita in primul rand dificultatii de a gasi produsele .Totusi ele pot fi achizitionate de pe siteuri on line sau la targuri cu specific , uneori si la degustari de vin.


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro