contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turta Dulce Cu Migdale Si Glazura De Marshmallow

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal

 


Este seara ajunului de mos Nicolae, seara in care , ca niste copilasi cuminti ce suntem, trebuie sa ne punem ghetutele curate la fereastra.
Daca am fost cuminti pe parcursul anului, cand v-a trece pe la noi , mosul o sa ne lase cadouri frumoase si multe dulciuri in ghetute. Daca am fost neastamparati o sa ne lase doar o nuia.
Eu am cateva nazbatii la activ , asa ca incerc sa-l imbunez cu ceva turta dulce facuta special pentru el :))...poate , poate ma iarta si-mi aduce ceva bun :)
Si cum nu sunt deloc egoista, va dau si voua reteta ca sa-i faceti si voi mosului turta dulce:), ca sa va aduca si voua daruri multe, multe :).
Pentru turta dulce cu glazura de marshmallow am folosit urmatoarele ingrediente : faina -250g , zahar -150g, miere -150g, 2 oua , 50g de ciocolata 60% cacao, 150g migdale...coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoare, cardamom ...cca o lingurita din fiecare, o lingurita de praf de copt, putina sare, 3 linguri de zahar praf + 15 buc marshmallow colorate + un albus de ou pt glazura.

Am mixat ouale intregi cu zaharul  pana s-au transformat intr-o crema spumoasa.

Am rupt ciocolata bucatele si am topit-o impreuna cu mierea pe baie de aburi, apoi am adaugat-o peste ouale batute .

Am pus migdalele , aromele si coaja de lamaie  peste...apoi am adaugat  si faina  amestecata cu sarea si praful de copt .
Le-am amestecat bine.


Rezultatul  a fost un aluat nici tare nici moale, pe care l-am asezat intr-o tava patrata unsa cu unt, nivelandu-l cu spatula (sau lingura )


Am copt turta dulce la 180* cca 30 minute . Intre timp am batut albusul cu zaharul praf. Cand a fost aproape coapta (se verifica cu scobitoarea ) am scos-o din cuptor, i-am pus glazura , apoi am ornat-o cu marshmalow.


Am mai dat-o la cuptor cca 10 minute.  Spuma de marshmallow  s-a topit si impreuna cu albusul au format  glazura care se vede in poze.
Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o peste noapte sa se usuce bine  glazura. Am feliat-o cu un cutit ud , deoarece glazura era destul de lipicioasa.
Am constatat ca se uscase mai bine a doua zi :), insa era deja feliata :).

Este foarte buna .  Migdalele se prajesc in aluat si devin crocante, glazura e lipicioasa si se intinde...mmmm, numai buna pentru copilasii cuminti si pentru mosul cu darurile :))
Cutiuta acesta e pregatita  special pentru mos Nicolae.... sta cuminte pe fereastra linga ghetute si asteapta .:D :)

 

 

 



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com