contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turta Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Va salut cu prietenie, le multumesc mult celor mi-au lasat comentarii in luna august si sper c-ati petrecut o vara insorita si la propriu si la figurat. :)
Complotam in sinea mea, sa-mi fac o intrare cu surle si trambite :))) insa in final, am optat pt o intrare discreta, dar cu un succes garantat printre cei mici si dragalasi.
- se incinge cuptorul la 375F
- 100ml apa calda+ 500g zahar+ 200g miere se amesteca pana se topeste zaharul
- in compozitia de mai sus se adauga 1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 2 oua + 2 lingurite de scortisoara
- urmeaza 1 kg de faina si se framanta totul pana se obtine un aluat compact
- se lasa deoparte minim 8 ore, maxim 12
- se imparte aluatul in 4 bucati, se vor intinde rand pe rand in cate o foaie
- se presara cu nuca tocata grosier si optional stafide (nu exageram cu cantitatile ), se apasa putin nucile si stafidele sa se ''ataseze'' de aluat
- se ruleaza si se aseaza fiecare sul intr-o tava tapetata cu hartie de pergament ori doar unsa bine cu ulei
* aluatul nu este foarte prietenos insa cu putina insistenta devine maleabil. Dupa ce am rulat sulul, l-am strans delicat, l-am rostogolit putin pe masa, iar strans, ideea este sa lipesc umpltura cat mai bine de aluat
- se coace pt 40-45 de minute sau pana s-a rumenit frumos si scobitoarea iese uscata
- cand s-a racit, se taie in felii de subtirele si se tine intr-un cookie jar.
- se poate tine si in congelator si cand aveti musafiri neasteptati se dezgheata in secunde, se feliaza si se servesc langa o ceasca cu cafea aburinda.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com